Welkom bij de Protestantse gemeente te Smilde

Elke zondag is er een kerkdienst om 9.30 uur vanuit de Koepelkerk. Via 'Live uitzendingen' en daarna via 'Kerkdienst terugkijken' kunt u deze diensten volgen. 

Elke (bijzondere) zondag is er tijdens de kerkdiensten kinderoppas geregeld voor kinderen van 0-4 jaar. Met uitzondering van de maand augustus. Ouders en verzorgers graag voor zaterdag 19.00 uur melden (tel. 06-53545378) of zij gebruik willen maken van deze oppasdienst. 

Deze prachtige kerk gebouwd in 1788 heeft een Van Oekelen orgel die geplaatst is in 1841. In 2013 is de buitenzijde van de kerk gerestaureerd en het zalencentrum Het Kompas geheel verbouwd en vergroot. Ook is in dat jaar de glazen verbinding tot stand gekomen tussen de kerk en het zalencentrum. In 2017 is het orgel grondig gerestaureerd en klinkt weer als vanouds. Vervolgens is in december 2020 de lift in de kerkzaal naar de galerij in gebruik genomen. Aansluitend is in de eerste helft van 2021 de kerkzaal volledig verbouwd met respect voor alle historische elementen. Maar nu wel aangepast voor de gebruik in deze tijd en voorzien van moderne technieken.
 
We nodigen u uit om mee te doen met onze kerkelijke activiteiten. Ze worden op de website vermeld.

Ook worden er regelmatig concerten gegeven in de kerk. Bekende koren treden op en in de zomer worden er orgelconcerten gegeven. Mede door de geweldige akoestiek in de kerk zijn deze momenten onvergetelijk.

Naast de kerk is Het Kompas, een multifunctioneel zalencentrum. Hier vinden veel kerkelijke activiteiten plaats. De zalen worden ook verhuurd voor vergaderingen, trainingen en feesten.