Sam's kledingactie

Kledingactie zaterdag 9 oktober

 

Met het  veranderen  van het weer wordt ook de inhoud van de kledingkast vaak opgeruimd. Maar weet u dat met overtollige draagbare kleding, schoenen/sokken, lingerie, tassen/accessoires kunt bijdragen aan humanitaire noodhulp?

 

Op zaterdag 9 oktober wordt door de diaconie de jaarlijkse Sam’s Kledingactie gehouden voor Cordaid Mensen in Nood, de oudste charitatieve kledinginzameling van Nederland.

 

Miljoenen mensen op deze wereld moeten in rampgebieden zien te overleven. Sam’s kledingactie zet zich in voor deze mensen. De verkoop van kleding levert geld op dat direct besteed wordt om de nood in rampgebieden te verlichten. Ze werken daarbij zeer nauw samen met Cordaid Mensen in Nood.

 

De opbrengst van dit najaar wordt besteed aan het project “SCHOOLKINDEREN IN OEGANDA”

 

“ EEN KIND DAT ZIJN SCHOOL AFMAAKT, HEEFT MEER KANS OP WERK EN DUS OP EEN INKOMEN. DIT GELDT ZEKER OOK VOOR MEISJES. BOVENDIEN GAAN HÚN KINDEREN OOK NAAR SCHOOL EN GAAT DAARMEE DE VOLGENDE GENERATIE OOK EEN BETERE TOEKOMST TEGEMOET.”

 

Voor meer informatie over dit project zie:
https://www.samskledingactie.nl/projecten/najaarsactie-2021-voor-schoolkinderen-in-oeganda

 

U kunt meehelpen door zaterdag 9 oktober voor 9 uur kleding,  schoenen/sokken (graag per paar samengebonden), lingerie, tassen/accessoires in dichtgebonden plastic zakken aan de straat te zetten. Maar let op: In de zakken mag geen vuile kleding, kussens/dekbedden, vloerbedekking of afval zitten. De zakken worden  in de loop van de ochtend door vrijwilligers opgehaald. Op deze dag is het ook mogelijk de zakken zelf in te leveren bij de firma Blomberg, Hoofdweg 64, tussen 9 en 11 uur.

 

Laten we “Samen goed zijn voor elkaar’!