Samen goed voor elkaar - Sam’s kledingactie

Met het veranderen van het weer wordt ook de inhoud van de kledingkast vaak opgeruimd. Maar weet u dat met overtollige draagbare kleding, schoenen/sokken (graag per paar samengebonden), lingerie, tassen/accessoires kunt bijdragen aan humanitaire noodhulp?
Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt door de diaconieën van de Protestantse gemeenten in Bovensmilde, Hoogersmilde en Smilde de jaarlijkse Sam’s Kledingactie gehouden voor Cordaid Mensen in Nood, de oudste charitatieve kledinginzameling van Nederland.
Miljoenen mensen op deze wereld moeten in rampgebieden zien te overleven. Sam’s kledingactie zet zich in voor deze mensen. De verkoop van kleding levert geld op dat direct besteed wordt om de nood in rampgebieden te verlichten. Ze werken daarbij zeer nauw samen met Cordaid Mensen in Nood.
Dit jaar is gekozen voor Noodhulp aan Jemen, waar 80% van de bevolking (ruim 14 miljoen mensen) in levensgevaar zijn. Momenteel zorgt Cordaid samen met een lokale organisatie in Jemen voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en delen ze hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze de meest kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak.
U kunt meehelpen door zaterdag 12 oktober voor 8 uur de dichtgebonden plastic zakken met kleding aan de straat te zetten.
Maar let op: In de zakken mag geen vuile kleding, speelgoed en knuffels, kussens/dekbedden, vloerbedekking of afval zitten. De zakken worden 12 oktober in de loop van de ochtend door vrijwilligers opgehaald. Op deze dag is het ook mogelijk de zakken zelf in te leveren bij:
Kerkelijk centrum ‘De Schakel’ in Hoogersmilde tussen 8 en 9 uur.
Fam. Vos, Kanaalweg 120 in Bovensmilde tussen 9 en 11 uur
Fa. Blomberg, Hoofdweg tussen 9 en 11 uur.

Laten we “Samen goed zijn voor elkaar’!