Vorming en toerusting

Liederen zingen met Ria Borkent en Jorrit Woudt

Met orgel- en pianobegeleiding, gitaar of fluit.

Ria Borkent zal ons kennis laten maken met de heel verschillende genres van het nieuwe Liedboek. Zij schreef kerkliederen, o.a. samen met Willem Vogel en werkte mee aan de bundel ‘Psalmen voor Nu’. Haar kerkliederen verzamelde ze in de bundel Zing met de hemelboden (2003). Een aantal van haar liederen zijn opgenomen in het nieuwe Liedboek.

Jorrit Woudt is een bekend musicus in Twente e.o.

Datum: zaterdag 25 november
Tijd: aanvang 20.00 uur
Locatie: Kerk van de Prot.Gem. Bovensmilde, Hoofdweg 186

Informatie: ds. Wim Smit

Internet en social media

Het hedendaagse leven wordt sterk bepaald door het internet en social media. Dit heeft verschillende kanten. Wanneer kun je eigenlijk zeggen dat iemand hieraan verslaafd is? Is dat een probleem of niet? Wat is hier aan te doen?

Een hulpverlener, een leerkracht en een ouder zullen hun licht hierover laten schijnen. Uiteraard gaan we hierover in gesprek met hen.

Datum: dinsdag 23 januari
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Het Kompas, Smilde
Informatie: ds. Gert Wybe van der Werff

Van nieuwe en oude dorpen

Bezoek, onder deskundige leiding, aan een aantal boeiende kerkgebouwen in Oost-Groningen.

Kerken in een landschap wat door Eems en Dollard vaak is overstroomd en er door is gevormd. Ook veel middeleeuwse kerkgebouwen verdwenen (maar niet allemaal); veel kerken moesten opnieuw gebouwd worden.

Datum: zaterdag 2 juni
Tijd: 9.00-17.00 uur