75 jaar Bevrijding hebben we niet uitbundig kunnen vieren. We hebben er thuis bij stilgestaan en misschien de vlag uitgestoken. A.s. zondag 10 mei is het Moederdag, het moment om alle (groot)moeders in het zonnetje te zetten en/of er een familie/gezinsdag van te maken.

Maar ook deze dag wordt helaas dit jaar een ander soort dag dan we gewend zijn, dankzij het virus.

Maar dat betekent niet dat we niet kunnen verrassen en onze liefde of dank kunnen tonen!

Zeg weet je mama,

Dankbaar ben ik en ook nog trots

op zo’n schouder, een steun

in de branding, mijn rots.

Ja weet je mama,

Trots ben ik en dus dankbaar

voor alles wat je doet en gedaan hebt.

Maar ook gewoon zomaar.

Tijdschrift voor basisschool jeugd

Afgelopen week heeft de Kindernevendienstleiding het tijdschrift ‘YMCA Jeugdwerk at Home’ rondgebracht bij alle bij hen bekende gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd (uiteraard met gepaste afstand). Een tijdschrift met activiteiten om thuis te doen, nu we elkaar niet ontmoeten. Het thema is: verhalen om nooit te vergeten. Hetzelfde thema als voor 4&5 mei. Er zijn nog tijdschriften beschikbaar.

Heeft jullie gezin het nog niet ontvangen? Of kent u een gezin met kinderen in de basisschoolleeftijd, die we in deze tijd kunnen steunen met een activiteiten boekje?

Geef het dan door aan Annet Terpstra (ahterpstra@gmail.com of 0592-42022

Bij de dienst

Op zondag 10 mei is er een korte dienst met liederen vooraf rond het thema: Waarheen leidt de weg (Joh. 14). Zingt u mee als de organist inzet? En ook voor na de zegen wordt de organist gevraagd liederen te spelen over vrijheid en toekomst, zoals: Zo vriendelijk en veilig als het licht. Johannes 14 begint met de vraag naar het huis van de Vader met de vele kamers/ woningen. Meer dan toekomstmuziek zie ik hierin. Want het plaatst ons voor de vraag: welke weg ga jij/u? Maar je levensweg gaan, is in deze tijd deels een keuze maar misschien wel meer een  ‘afwachten en ondergaan’.

Alvast een aankondiging over de kerkdienst op Hemelvaartsdag

We zijn zeer verheugd u te kunnen meedelen dat zandprinses Rosa van der Vijver een belangrijke bijdrage zal leveren aan de kerkdienst op Hemelvaartsdag op donderdag 21 mei.

Daarnaast zal ook Ella Jaarsma-Vellekoop voor een muzikale verrassing zorgen.

U kunt alvast inspiratie opdoen middels de link: www.dezandprinses.nl en

https://eva.eo.nl/artikel/2019/07/zandprinses-rosa-van-der-vijver-zandschilderen-helpt-als-ik-gestrest-ben. Uw (klein)kinderen, kennissen, buren  zullen u hier, indien gewenst, graag bij ondersteunen. Kortom een kerkdienst voor junioren, medioren en senioren.

Bidden in coronatijd (aangeleverd door G.O.)

*Nu de komende dagen er deuren op een kier gaan en o.a. scholen open gaan, danken we de Heer dat alle maatregelen en alle opofferingen van mensen dit mogelijk maken. En we bidden de Heer van het leven om perspectief en nieuwe energie, wijsheid en mededogen.

*Om perspectief vragen we voor allen van wie werk en inkomen onder druk staat, en om wijsheid voor de kinderen en velen om hen heen nu er een nieuw normaal leven begint.

*Maar we bidden ook om wijsheid voor allen met een zorg- taak en om mededogen vanwege al die mensen die onzeker zijn over hun eigen en ons aller gezondheid: geef inzicht o Heer, wat ons als samenleving en dorp en wat ons persoonlijk te doen staat en waar wij voorzichtig in moeten zijn en waar we onszelf hebben te beperken om groter onheil te vermijden.

Tijd voor gebed

Op maandag 11 mei willen we met een paar mensen weer tijd nemen voor gebed in de Koepelkerk. Van 18.30 – 19.30 uur. Als u wilt komen, laat Wim Smit dit vooraf even weten, omdat er geen vrije toegang is in de kerk.  Heeft u iets om door te geven als gebedsonderwerp?

Laat ook dat weten (tel. 859174).

Coronalied van IC verpleegkundige William Boer (Rotterdamse Ikaziaziekenhuis)

(Zondag 26 april voorgelezen door Deborah en Thymen)

Heel veel mensen zijn nu eenzaam

Alleen in hun eigen huis

Wilt U hen een bezoekje brengen?

Misschien wel in het ziekenhuis?

Dat wij U belijden Heer’

U staat boven alle dingen

Leer ons leven tot uw Leer

Heer, wij mogen niet naar school toe

En naar onze vriendjes thuis.

Wilt u voor hen blijven zorgen.

Denkt u aan een ieders kruis?

Dat wij U belijden Heer.

U staat boven alle dingen

Leer ons leven tot Uw eer.

Heel veel mensen zijn nu werkloos

En verdienen nu geen geld

Heer u weet dat geeft veel zorgen

We voelen ons zo erg geveld!

Dat wij U belijden Heer

U staat boven alle dingen

Leer ons leven tot uw eer.

Heer’ ik mag toch alles vragen?

Als ik bang ben, vol verdriet?

Wilt u daarom naar ons luisteren?

Hoor verhoor toch ook ons gebed

U bent Wonderlijk, U bent Raadsman.

U bent toch de sterke GOD!

Brengt u dan uw eigen vrede

Wees bewogen met ons lot!

Tot slot

Volgende week verschijnt het kerkblad en dus geen weekbrief. Berichten voor de volgende weekbrief, die i.v.m. Hemelvaartsdag verschijnt op woensdag 20 mei, kunnen uiterlijk

maandag 18 mei worden ingeleverd via kerkbladsmilde@gmail.com of  tel.  413294.

Een hartelijke groet, namens de Kerkenraad,  Boukje Rietdijk

Geplaatst op 2020-05-09